latinica  ћирилица
13/09/2019 |  16:17 ⇒ 17:24 | Autor: SRNA

Šeranić: Rekonstrukcija zvorničkog Doma zdravlja sredstvima Srbije

Stanje u zdravstvu na području Zvornika je zadovoljavajuće, a da bi bilo još bolje neophodne su investicije i dodatna ulaganja. Zaključak je ovo sastanka gradonačelnika Zorana Stevanovića i ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića, čije su glavne teme bile budući infrastrukturni projekti i trezorski sistem poslovanja.

Na sastanku je istaknuto da će u narednih godinu dana na području Zvornika biti rekonstruisan zvornički Dom Zdravlja, ambulanta u Branjevu i izgrađen novi blok zvorničke bolnice. Radove će finansirati lokalna uprava, Vlade Srbije i Republike Srpske.

- Očekujemo da ćemo već krajem slijedeće godine ili početkom 2021. imati nove krevete, nove ležajeve, novi kapacitet. Novi, to sam danas od ministra čuo, Urgentni blok, koji će značajno poboljšati zdravstvenu zaštitu naših sugrađana - rekao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Kada je riječ o zdravstvu u Zvorniku, novina je i to da će od naredne godine zvornički Dom zdravlja preći na trezorski sistem poslovanja, koji bi, prema riječima ministra, trebalo svima da donese dobro.

- Ono što će trezorski sistem poslovanja donijeti, prije svega donijeće jednu veću odgovornost. Јednu veću odgovornost samih direktora zdravstvenih ustanova, jednu veću odgovornost lokalne zajednice, jednu veću odgovornost nas koji upravljamo zdravstvenim sistemom što i jeste nešto za šta se Vlada Republike Srpske založila, a to je podizanje odgovornosti u cijelom zdravstvenom sistemu, da pokušamo neke stvari koje smo možda loše činili u prošlosti, da danas i u budućnosti činimo boljim - naveo je Šeranić.

Ministar Šeranić u Zvorniku je razgovorao i sa direktorima domova zdravlja iz regije Birač i Semberije o problemima sa kojima se susreću, ali i na koji način bi im mogla pomoći Vlada.