latinica  ћирилица
13/09/2019 |  17:42 | Autor: SRNA

U dvije akcije zaplijenjeno više od sedam kilograma marihuane

Policija u Beogradu je u dvije odvojene akcije uhapsila pet lica i zaplijenila oko sedam kilograma marihuane, više od 50 grama heroina, tri puške i više komada municije različitog kalibra.
MUP Srbije -
MUP Srbije

U prvoj akciji uhapšeno je lice čiji su inicijali M.N. u čijoj kući u Bariču je pronađeno oko četiri kilograma marihuane, dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku, te municiju različitog kalibra, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Lice M.N je uhapšeno zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U istoj akciji uhapšena su i M.D. i Đ.D, obojica iz Obrenovca, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Pretresom dva stana u Obrenovcu, koje koriste M.D. i Đ.D., pronađeno je oko tri kilograma marihuane.

Vrijednost zaplijenjene droge u ovoj akciji procjenjuje se na oko 1.200.000 dinara /10.205 evra/.

U drugoj akciji policija je uhapsila lica D.P. i Ž.G. zbog sumnje da su izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Prilikom hapšenja osumnjičenih, neposredno nakon primopredaje heroina, policija je kod obojice pronašla manju količinu ove droge.

Pretresom stana lica D.P. pronađeno još oko 50 grama heroina.

Vrijednost ove droge procenjuje se na oko 195.000 dinara /1.658 evra/.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.