latinica  ћирилица
13/09/2019 |  18:31 ⇒ 14/09/2019 | 07:51 | Autor: RTRS

Poznati polufinalni parovi Srpska opena

Banjalučki ATP Čelendžer, Srpska open, ulazi u samu završnicu. Poznati su polufinalni parovi.

Srbija će imati predstavniak u polufinalu. Peđa Krstin sa dva puta po 6:4 pobijedio je Kazahstanca Popka i stigao među četiri najbolja tenisera.

Za plasman u polufinale igraće protiv Holanđanina Talona Grikspora koji je u maratonskom četvrtfinalu u tri seta pobijedio Argentinca Fakunda Mena.

- Veoma težak meč, protiv teškog rivala. Igrali smo skoro tri sata. Nakon što sam izgubio prvi set, u drugom sam stigao zaostatak od jednog brejka i to mi je dalo dodatnu energiju u trećem setu. Srećan sam što je treći set završio brzo - rekao je Grikspora

Drugi polufinalni par čine Indijac Sumit Nagal i Slovak Filip Horanski. Miljenik banjalučke publike Nagal sa 6:2, 7:5 savladao je Argentinca Koriju, dok je Horanski u tri seta slavio protiv Čileanca Tabilja.

- Bio je ovo dobar meč. Igrao sam protiv tenisera koji iza sebe ima dosta pobjeda tokom ljeta.  Moj plan je bio da budem agresivan i držao sam se toga. Srećan sam zbog pobjede i uživam na turniru - dodao je Nagal.

- Od prvog poena bio je težak meč. Zaista je dobro trčao, a meni je nedostajalo energije. U trećem setu sam nastojao da održim svoj nivo i mislim da je to bilo presudno - istakao je Horanski.

Ipak, najveću pažnju danas je privukao polufinalni duel dublova. Banjalučani Nemanja Malešević i Vladan Tadić borili su se za finale, ali su na kraju poraženi od iskusnijeg francuskog para Dumbija - Rebul, 6:4, 6:1.

Polufinalne mečeve u singlu možete sutra od 11 časova pratiti u prenosu na našem programu.