X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
14/09/2019 |  14:26 ⇒ 16:42 | Izvor: SRNA

Napredovanje Vojske Srbije garant sigurnosti srpskom narodu (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je veoma značajno da Vojska Srbija napreduje u obuci i opremi, što garantuje sigurnost srpskom narodu.
Dodik i Vučić na promociji oficira - Foto: RTRS
Dodik i Vučić na promociji oficiraFoto: RTRS

Dodik, koji je danas u Beogradu prisustvovao promociji najmlađih oficira Vojske Srbije, rekao je da važno i to što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u kontinuitetu ponavlja da se nikada više neće ponoviti "Oluja" i da je Srbija spremna da brani svoj narod ma gdje bio.

- To je danas veoma važna poruka koja nam donosi samopouzdanje, daje značaj i govori da se ljubav koju imamo prema Srbiji vraća na pravi način, a to je pružanje garancija sigurnosti - rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Dodik je ocijenio da je današnja ceremonija bila veličanstvena i čestitao svim oficirama i njihovim porodicama, među kojima je i 14 oficira iz Republike Srpske.

- Promocija kadeta Vojske Srbije u oficire je uvijek važna stvar za sve nas. Srpski narod vjeruje u svoju vojsku i veoma je važno da ima školovane kadrove za upravljanje i vođenje tom vojskom - rekao je Dodik.

On je naglasio da mu je posebno drago što je u okviru ove generacije odškolovana i prva generacija oficira Vojnomedicinske akademije /VMA/.

- Vjerujem da je uspješno i moderno zdravstvo moguće samo u vojnoj organizaciji i zato mi je posebno drago što sam vidio i oficire koji su završili tu akademiju - rekao je Dodik.

Na svečanosti na platou ispred Narodne skupštine Srbije u prve oficirske činove promovisano je 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije /VMA/.

Vojnu akademiju završilo je 135 kadeta i kadetkinja, a Medicinski fakultet VMA 25 mladića i djevojaka, među kojima i pripadnica Oružanih snaga Namibije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je sablje - simbole oficirske časti, najboljim kadetima Vojne akademije, a ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin paradne bodeže najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA.