X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
S ljubavlju hrabrim srcima baner
14/09/2019 |  15:04 ⇒ 18:32 | Izvor: SRNA

Vukotić: SDA sprovodi islamsku deklaraciju

Predsjednik Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić ocijenio je da je nova programska deklaracija SDA, koja u sadržaju donosi uspostavljanje "Republike BiH", samo potvrda da ova stranka sporovodi Islamsku deklaraciju na ovom prostoru.
Duško Vukotić - Foto: RTRS
Duško VukotićFoto: RTRS

Vukotić je rekao da svako ima pravo na snove, pa tako i SDA da od BiH, kao državne zajednice, pokuša napraviti unitarnu republiku BiH.

- Oni moraju znati da su im snovi u potpunoj suprotnosti sa našim i da smo dali mnogo žrtava da bismo imali Republiku Srpsku. Nikome ne možemo zabraniti da sanja. Јedino nam je žao što je taj koji sanja takve snove izgleda zaboravio da je baš zbog tih snova ovdje i bilo krvoproliće - rekao je Vukotić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će članovi Udruženja "Veterani Republike Srpske" dati svoj maksimalan doprinos da ostane dejtonska BiH, sa dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda.

U prijedlogu deklaracije, koju bi danas trebalo da usvoji Kongres SDA, navodi se da je primarni i dugoročni cilj SDA "Republika BiH", afirmacija "bosanskog jezika", uspostavljanje "vrhovnog suda BiH", reforma policije i drugo.