X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
14/09/2019 |  15:10 ⇒ 15:34 | Izvor: SRNA

Veterani Srpske: Inicijativa za ustavni amandman pred skupštinskim odborom

Građanska inicijativa da borci iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata budu ustavna kategorija u Republici Srpskoj naći će se u ponedjeljak, 16. septembra, pred Odborom za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je predsjednik Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić.
Veterani Vojske Republike Srpske - Foto: RTRS
Veterani Vojske Republike SrpskeFoto: RTRS

Nakon sjednice Upravnog odbora Veterana Republike Srpske, na kojoj je razmatrana informacija o proceduri usvajanja Ustavnog amandmana ovog udruženja, Vukotić je podsjetio da je inicijativa pokrenuta prije dvije godine i da je cilj da ode u skupštinsku proceduru.

On je dodao da je inicijativa upućena i srpskom članu Predsjedništva BiH, predsjedniku Srpske, predsjedniku Vlade i poslanicima u Narodnoj skupštini.

Vukotić je rekao da je na sjednici bilo riječi i o zajedničkoj inicijativi Veterana Republike Srpske i Veterana Srbije za jedinstveu zdravstvenu zaštitu, na osnovu specijalnih i paralelnih veza, koja će biti upućena vladama dvije zemlje.

- Cilj nam je da omogućimo da se veterani iz Srbije po svim našim zakonskim odredbama mogu liječiti u Srpskoj, ali i obratno, te da izbjegnemo sve komisijske procedure, privilegije i druge zamke - objasnio je Vukotić.