latinica  ћирилица
15/09/2019 |  20:43 ⇒ 20:48 | Autor: RTRS

Holanđaninu Griksporu Srpska open (FOTO)

Holandski teniser Talon Grikspor pobjednik je 18. banjalučkog čelendžera, Srpska open. U finalu je sa 6:2, 6:3 pobijedio Sumita Nagala.

Zaslužena pobjeda Holanđanina u finalu Srpska open. Talon Grikspor dominirao je od početka do kraja. Uobičajeno su ga služili servis i forhend, a danas mu je adut i bio i bekend udarac. Nijednog trenutka nije dozvolio Nagalu da se vrati u meč, pa je nakon sat i po igre slavio 6:2, 6:3 za drugu Čelendžer titulu u karijeri. Titulom u Banjaluci osvojio je 80 ATP bodova.

- Prvi put sam igrao protiv Nagala. Bio sam malo umoran od prethodnih napornih duela tako da sam znao da moram da budem agresivan. Znao sam kako moram igram protiv njega i na kraju je sve ispalo dobro - poručio je Talon Grikspor, šampion ovogogodišnjeg banjalučkog čelendžera Srpska open.

Finalisti Nagalu pehar je uručio predsjednik organizacionog odbora turnira Draško Milinović.

- Ovaj meč nije bio moj najbolji na ovom turniru. Imate dobrih i loših dana, ovo je bio loš. Imao sam problema tokom meča, a s druge strane Talon je igrao odlično. Čestitam mu na pobjedi - poručio je miljenik banjalučke publike Indijac Sumit Nagal.

I ove godine u organizaciji turnira nije izostala podrška vlasti i sponzora. Pokrovitelji su bili: Predsjednik Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Grad Banjaluka, a generalni sponzor bio je Prointer.

I ovaj turnir pratila je odlična organizacija. Viđeni su i neki noviteti, a lijepo vrijeme samo je uticalo da utisci budu još bolji.

Draško Milinović, predsjednik organizacionog odbora turnira već ističe da slijede pripreme za novi smotru.

- Gledali smo jedan fenomenalan tenis. Već sada idu pripreme za novu smotru, uz nadam se i bolje uslove za sve, i da ćemo 2020. godinu dočekati spremni kao nikada do sada. Sjajna sedmice je iza nas - istakao je Milinović.

Direktor turnira Lana Popović izrazila je zadovoljstvo što je 18. ATP čelendžer turnira Srpska open protekao u najboljem redu i najavila da će turnir naredne godine biti još bolji.

- Svake godine pravimo pomak. Iste igrače smo dobili i sada sa 80 bodova, kao što smo ih imali kada je turnir nosio 100 ATP bodova. Ziasta smo uživali u vrhunskom tenisu - istakla je Lana Popović.

Organizatori već sada kreću sa pripremama za sljedeći turnir koji je doživio punoljetstvo. Ne sumnjamo da će 19.izdanje biti još kvalitetnije.