latinica  ћирилица
16/09/2019 |  11:00 ⇒ 15:02 | Autor: SRNA

Cvijanović: Zadovoljna sam radom Vlade

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da je zadovoljna radom Vlade Srpske jer je finansijska situacija dobra, redovno se izmiruju budžetske obaveze i realizuju predviđeni projekti.

- Znam da svaka vlada ima odgovornost za mnoge procese u društvu, što nije jednostavno. Vlada se bavi budžetskim korisnicima, obezbjeđuje socijalna davanja, realizuje infrastrukturne projekte, radi na razvoju Republike, ulaže u mlade, odnosno one koji pokazuju rezultate, a za sve ovo je odgovornost, zaista, velika - rekla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da realizacija određenih projekata kasni jer za njih treba saglasnost sa nivoa BiH, gdje još nije fomirana vlast.

- Slušam pruču o tome da bi trebalo konstituisati parlament BiH kako bi bili ratifikovani neki sporazumi koji su u proceduri tri godine. Ko je bio vlast u posljednje tri godine na nivou BiH i da li je ovo moglo biti riješeno? Nažalost, mnogo je nekih elemenata koji opterećuju - dodala je Cvijanovićeva.

Na pitanje da li će uslijediti dodatna rekonstrukcija Vlade Srpske, nakon što je ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač ponudila ostavku, Cvijanovićeva je rekla da se za ovu ostavku znalo i ranije, a da dodatne promjene zavise od procjene političkih partija da li njihovi ministri ostvaruju predviđene rezultate.