latinica  ћирилица
16/09/2019 |  12:03 | Autor: SRNA

Ni dvadeset mjeseci od ubistva Olivera Ivanovića nema odgovora

- Punih 20 mjeseci proteklo je od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, ali i dalje nema odgovora ko je ubica, saopšteno je iz ove stranke.

Iz Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" istakli su da će kao i do sada institucionalno tražiti da ubica što prije buce pronađen i procesuiran.

Napominjući da su demokratija i pravda osnova svakog civilizovanog društva, kao i pravo na život, slobodu govora i mišljenja, iz Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" istakli su da se od formiranja zalažu za sve te principe.

Iz ove stranke poručuju da neće odustati od zahtjeva da se ubica Olivera Ivanovića pronađe i procesuira jer je to "obaveza prema njemu".

Ivanović je, sa šest hitaca ispaljenih s leđa, ubijen 16. januara prošle godine na prilazu sjedištu strane Sutjeskoj ulici u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Tokom proteklih dvadeset mjeseci po nalogu Specijalnog tužioca Sulje Hodže uhapšeni su pripadnici Kosovske policijske službe Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković i civil Marko Rošić pod sumnjom da su umiješani u ubistvo.

Saslušano je desetak navodnih svjedoka među kojima sekretarica Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Silvana Arsović i potpredsjednica ove stranke Ksenija Božović.