latinica  ћирилица
16/09/2019 |  16:17 ⇒ 16:23 | Autor: Agencije

Smijenjena četiri direktora šumskih gazdinstava u Srpskoj

Uprava Šuma smijenila v.d. direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac Vlajka Sekulića, direktoricu Šumskog gazdinstva "Vrbanja" Kotor Varoš Stanu Kuzmić, direktoricu Šumskog gazdinstva "Oštrelj" Drinić Slađanu Banjac, kao i direktora Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj Nikolu Miličevića.
Šume - Foto: RTRS
ŠumeFoto: RTRS

Novi rukovodioci ova tri šumska gazdinstva, kao i pomenutog Centra, biće imenovani u najskorije vrijeme, saopšteno je iz Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je u četvrtak direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije, jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća "Šume Srpske", koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM.

Višković je rekao novinarima nakon tematske sjednice Vlade Republike Srpske u Banjaluci na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u šumarstvu u Republici da su usvojeni zaključci s ciljem stabilizacije preduzeća "Šume Srpske".

- Očekujem od javnih preduzeća da posluju pozitivno i da Republika Srpska od njih ima dobit, odnosno da uplaćuju dividendu" - naglasio je Višković.

Neki od gubitaša su Šumsko gazdinstvo "Romanija" Sokolac, "Vrbanja" Kotor Varoš kao i "Oštrelj" Drinić.

Јasne instrukcije Vlada je dala Šumama Srpske, obim proizvodnje mora biti ostvaren, sprovedena sistematizacija, u red moraju biti dovedeni ugovori sa drvoprerađivačima, ali ipak najneophodije su kadrovske promjene poručio je ministar Boris Pašalić.