latinica  ћирилица
16/09/2019 |  17:52 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Zatvoren 24. Međunarodni sajam knjige u Banjaluci (FOTO)

Večeras je u Banjaluci u organizaciji Glasa Srpske zatvoren 24. Međunarodni sajam knjige. Ovogodišnji sajam okupio je više od 100 izdavača i izlagača iz zemlje i regiona.

Posljednjeg sajamskog dana u okviru 4. Međunarodnih književnih susreta upriličena je promocija knjiga u izdanju Udruženja književnika Republike Srpske. Nove naslove publici su predstavili književnici Sava Guslov Marčeta, Saša Knežević, Anđelko Anušić i Slobodan Lepir.

Zahvaljujući Međunarodnim književnim susretima naš grad i Republika Srpska upisuju se u značajnu književnu i kulturnu sredinu dajući veliki doprinos da Banja Luka postane evropska prestonica kulture, istakao je Predrag Bjelošević, predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske.

Međunarodni književni susreti (foto:banjaluka.rs.ba)

Zamjenik Gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić primio je goste i predstavnike 4. Međunarodnih književnih susreta.

U svom obraćanju književnicima, Amidžić je naglasio da, pored toga što brine o infrastrukturnom razvoju grada, ova gradska administracija mnogo pažnje poklanja kulturi i kulutrnom životu našeg grada.

- Tokom ovog mjeseca očekujemo veoma važne vijesti iz Brisela gdje branimo našu kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, a književni susreti su sigurno veoma važan segment u kulturi Banje Luke. Uvijek je lijepo čuti da su u vaš grad stigli gosti iz cijelog svijeta koji će lijep glas o Banjoj Luci pronijeti u svojim zemljama – rekao je Amidžić.

Književni susreti zatvoreni su prigodnim programom "Pjesnička poruka mira: pjesnici govore stihove vodi i o vodi" održanog u Krupi na Vrbasu.