latinica  ћирилица
16/09/2019 |  22:24 ⇒ 22:24 | Autor: Večernje novosti

Uz Partizan oko 20.000 mališana

Djeca su "gurala" Partizan ka pobjedi nad Moldeom u prvom meču plej-ofa Lige Evrope, djeca će, shodno kazni UEFA koja je na snazi i za meč prvog kola grupne faze protiv holandskog Alkmara i dalje na snazi, u četvrtak predstavljati još jači "vjetar u leđa" pulenima Save Miloševića. Svi u Humskoj posljednjih dana rade punom parom kako bi se posjeta, koja je krajem avgusta iznosila oko šest hiljada - utrostručila.
Najmlađi navijači crno-bijelih na meču sa Moldeom - Foto: Novosti.rs
Najmlađi navijači crno-bijelih na meču sa MoldeomFoto: Novosti.rs

- Interesovanje škola fudbala je ogromno i uveliko prevazilazi granice naše zemlje. Kada kažem da nam se javljaju ljudi iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srpske biće jasno u kojoj mjeri će naš klub u četvrtak imati podršku djece starosti do 14 godina. Sutra je posljednji dan za prijave svih zainteresovanih škola fudbala - kaže direktor marketinga kluba iz Humske Predrag Vujović.

Prema dosadašnjim prijavama ne postoji ni najmanja dilema oko toga da li će Holanđane dočekati više djece uzrasta do 14 godina nego što je to bio slučaj prije bezmalo mjesec dana.

- Ono što je jasno i preij završetka prijema prijava svih zainteresovanih škola je da će Partizan imati mnogo veću podršku nego što je to bio slučaj u plej-ofu Lige Evrope protiv Moldea. To je bio lijep test za sve nas u klubu, sada očekujemo da sve bude na još boljem nivou i ljepše. Prema dosadašnjem interesovanju nikoga ne bi trebalo da začudi ukoliko se u Humskoj u četvrtak uveče nađe 20.000 mališana.

Organizacija utakmice sa aspekta posjete se značajno razlikuje u odnosu na "redovne procedure".

- Obratili smo se ministarstvu prosvjete i gradskim vlastima za iskustvenu i institucionalnu pomoć. Preko grada je regulisan prevoz za djecu iz beogradskih opština ostalo je još da se sve precizira oko prevoza mališana iz unutrašnjosti. Obezbjeđeno je osvježenje za svu djecu kao i mala iznenađenja u vidu zastavica i detalja planirane koreografije. Za mališane iz unutrašnjosti će biti otvorena zapadna i sjeverna tribina, dok će se na istoku naći djeca iz Beograda. Ukoliko bude bilo potrebe otvorićemo i južnu tribinu - zaključio je Vujović uz napomenu da će Alkmar imati podršku oko 70 svojih pristalica.