X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
17/09/2019 |  08:23 ⇒ 08:28 | Izvor: SRNA

Besplatne predstave za djecu u okviru "Kulturice"

U Gradskom pozorištu "Јazavac" u Banjaluci danas će biti odigrana predstava "Vitez iz Vilsonove" kojom će početi realizacija projekta "Kulturica 2019", saopšteno je iz Udruženja građana "Centar za mame".
Kulturica 2019. -
Kulturica 2019.

Događaju će prisustvovati djeca iz Banjaluke i prigradskih naselja Šargovac i Dragočaj, kao i iz udruženja "Svjetlice - dajte im šansu" i "Četiri plus".

Osnovna ideja projekta "Kulturica 2019" jeste približiti djeci Banjaluke i okoline pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište i postavljanje temelja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja, a sve to kroz igru, zabavu, izradu dječijeg "umjetničkog djela", interaktivno druženje i poklone, navodi se u saopštenju.

Mališani će besplatno posjetiti predstave, te uživati i u revijalnom dijelu koji će joj prethoditi, rekli su iz "Centra za mame".

Osim predstave "Vitez iz Vilsonove", u Gradskom pozorištu "Јazavac" u utorak, 24. septembra, biće odigrana predstava "Put po svijetu na trotinetu".

- Kroz dvije predstave za djecu koje bi bile odigrane u toku dvije sedmice, više od 500 mališana bi dobilo priliku da posjeti ovu kulturnu ustanovu, uživa u predstavi, druženju i poklonima - navodi se u saopštenju.

U Udruženju građana "Centar za mame" pojasnili su da je revijalni dio osmišljen kao likovna kolonija, koju vodi poznati banjalučki umjetnik Renato Rakić, čiji je cilj razvoj dječijeg stvaralaštva, drugarstva i kreiranje umjetničkog djela "Krug sreće".

- Ova kampanja će od svakog djeteta napraviti malog junaka i umjetnika, te će probuditi osjećaj drugarstva, složnosti i empatije - navodi se u saopštenju Udruženja građana "Centar za mame".