latinica  ћирилица
17/09/2019 |  12:05 ⇒ 12:05 | Autor: SRNA

Otvaranje kardiohirurgije u Banjaluci na proljeće

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da se završetak i otvaranje savremenog objekta kardiohirurgije u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Srpske očekuje na proljeće, te da će u taj projekat biti uloženo oko 33 miliona KM iz budžeta.
Univerzitetski-klinički centar Republike Srpske -
Univerzitetski-klinički centar Republike Srpske

- To je veoma značajno pitanje za Srpsku jer ranije nismo imali razvijenu kardiohirurgiju i prateće elemente za tu vrstu liječenja pacijenata. Radovi na pomenutom objektu su u toku i on će biti jedan od najsavremenijih u okruženju. Pacijenti će tu imati vrhunsku zdravstvenu uslugu - rekao je Višković, odgovarajući na poslanička pitanja na šestoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Govoreći o poreskim obavezama Arselor Mitala u Prijedoru, on je naveo da ta kompanija, prema rješenju Poreske uprave Republike Srpske, treba da plati Srpskoj po osnovu transfernih cijena 40 miliona KM.

- Dogovoreno je da Poreska uprava izabere revizorsku kuću koja će napraviti analizu tih transfernih cijena i u tome učestvuju i predstavnici Mitala koji su dali neke svoje primjedbe i sugestije. Ovih dana očekujemo potpisivanje ugovora, a to je zapravo dogovor da izvještaj pomenute revizorske kuće bude prihvaćen kakav god bude - naveo je Višković.