latinica  ћирилица
17/09/2019 |  14:46 ⇒ 14:58 | Autor: RTRS

Predstavljene dugoročne ideje za razvoj Banjaluke

Na poziv gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića u gradskoj upravi danas je održan sastanak sa predstavnicima Poligrafa o dugoročnom razvoju Banjaluke.
Sastanak Radojičića i Talića - Foto: RTRS
Sastanak Radojičića i TalićaFoto: RTRS

Predstavnici Poligrafa koju je predvodio predsjednik te stranke Zoran Talić, izrazili su punu podršku viziji razvoja grada te su predstavili svoju viziju razvoja Banjaluke na makro i mikro ekonomskom niovu.

Na sastanku se se mogli čuti brojni zanimljivi prijedlozi - Bescarniske zone na teritoriji Banjaluke za privlačenje stranih investicija, otvaranje kancelarije za dijasporu koja bi uvezala Srpsku sa inostranstvom, ali i uvezivanje Banjaluke preko Vrbasa sa Savskim koridorom.

- Banjaluka treba da postane dio Savskog koridora, koji je u sklopu Podunavskog sliva. To bi značilo spajanje na kičmu evropske i svjetske ekonomije putem riječnog prevoza a samim tim Vrbas bi bio prepoznat kao rijeka koja može pomoći razvoj privrede i poljoprivrede, a u perspektivi bi mogao postati i plovan. Kada govorimo o mikroekonomskim pravcima razvoja grada, istakli smo ideju parka prirode Suturlija kojai bi moglao da postane prirodna oaza za turiste i sve naše građane - rekao je Talić.

Talić je istakao da su to dugoročni programi koji su predstavljeni na osnivačkoj Skupštini Poligrafa u junu mjesecu.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić izrazio je zahvalnost predsjedniku Skupštine grada Banjaluka i Poligrafa Zoranu Taliću na izvanrednoj saradnji, te je poručio da će se takva saradnja nastaviti i u budućnosti.

- Poligraf je autentičan u svojim stavovima i ima zaista dobre ideje, od ekonomije do ekologije. Danas smo razgovarali o nizu tema koje se tiču i 2025. i naredni duži period. Poligraf je za mene nezaobilazan partner i iskreno se nadam da ćemo i dalje tako sarađivati - rekao je Radojičić.