latinica  ћирилица
17/09/2019 |  15:50 ⇒ 17:46 | Autor: SRNA

Grad Istočno Sarajevo proslavio krsnu slavu

Grad Istočno Sarajevo proslavio je danas krsnu slavu Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog u prisustvu velikog broja zvanica i gostiju sa područja grada, te iz Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je Srni da je period između dvije slave bio uspješan za grad koji ima finansijsku stabilnost, iz koje proizilazi mogućnost da gradska uprava pomaže i sarađuje sa opštinama u sastavu grada i drugim organizacijama i institucijama. 

- Siguran sam da ćemo, ako se ovako budemo ophodili sa povjerenim sredstvima, kako finansijskim tako i materijalnim, zaista i dalje biti mjesto gdje se lijepo živi i gdje drugi dolaze da žive sa nama - istakao je Lučić.

On je naglasio da je postignut veliki stepen saglasnog djelovanja sa opštinama i da projekti koji su realizovani ili će biti realizovani pokazuju da se ide uzlaznom putanjom kada je riječ o napretku grada i svih njegovih opština.

Lučić je naveo da je period između dvije slave karakterističan i po tome što je grad ostvario dobru saradnju sa svim institucijama, i republičkog i lokalnog nivoa i nivoa BiH, dodajući da će i ubuduće tako raditi.

On je istakao dobru saradnju sa Vladom Srbije kojoj je u znak zahvalnosti sinoć na svečanoj akademiji dodijeljeno najveće priznanje Povelja grada.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju povodom praznika Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog, krsne slave grada Istočno Sarajevo i hrama u Vojkovićima koji je posvećen ovom svetitelju.

Čin lomljenja slavskog kolača obavljen je u svadbenom salonu "Dar" u Istočnoj Ilidži, gdje je poslužen i slavski ručak.