latinica  ћирилица
17/09/2019 |  16:04 | Autor: SRNA

Umičević: Ubrzati rješavanje tužbe protiv Rukometnog saveza FBiH

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH donio je odluku da Rukometni savez Republike Srpske na šest mjeseci preuzme neke njegove obaveze kako bi bio deblokiran rad kancelarije tog saveza.
Marinko Umičević (foto:blmojgrad.com) -
Marinko Umičević (foto:blmojgrad.com)

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević rekao je Srni da je Upravni odbor, na jučerašnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, odlučio da zatraži prijem kod predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije na kojem bi bilo razgovarano o ubrzavanju rješavanja tužbe protiv Rukometnog saveza FBiH u vezi sa starim milionskim dugom koji Rukometni savez BiH ne priznaje.
 

-Tražićemo i da se Rukometnom savezu BiH dodijeli identifikacioni broj i da konačno počnemo da radimo kao drugi savez - rekao je Umičević.

Prema njegovim riječima, na sjednici su donesene propozicije i druge odluke u vezi sa premijerligaškim takmičenjima u muškoj i ženskoj konkurenciji, koja počinju u subotu, 21. septembra.

Umičević je rekao i da će ponovo biti zatražen prijem kod ministra civilnih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Adila Osmanovića, jer bez pomoći društva reprezentacija neće moći da putuje na Evropsko prvenstvo. 

- Ako Savjetu ministara nije stalo da rukometna reprezentacija BiH učestvuje na Evropskom prvenstvu, onda će oni za to preuzeti odgovornost - naglasio je Umičević.

Umičević je rekao i da delegati iz Srpske u Rukometnom savezu BiH traže da se prvo zakažu entitetske skupštine saveza kako bi mogla biti zakazana redovna skupština Rukometnog saveza BiH na kojoj bi bile zatražene izmjene Statuta koje su na štetu Srpske.

On je rekao i da bi na toj sjednici bilo traženo da u Statut bude unesena sudijska organizacija BiH koja sada radi nelegalno, kao i da bude osnovano udruženje premijerligaša.

Umičević je naveo da će biti predloženo i uvođenje funkcije sportskog direktora u Rukometnom savezu BiH, te da to bude neko iz Republike Srpske.

On je rekao da delegati iz Srpske u Rukometnom savezu BiH dostojno zastupaju interese Srpske i Rukometnog saveza Republike Srpske. 

- Prva liga Srpske neće biti ugašena, a Rukometni savez Srpske ove godine u omladinskoj školi ima 60 klubova što predstavlja naš zalog za budućnost - naglasio je Umičević.