latinica  ћирилица
18/09/2019 |  17:54 | Autor: SRNA

Novi roman Neleta Karajlića od 20. septembra u prodaji

Novi roman "Solunska 28 - O prijateljstvu i izdaji" Nenada Јankovića, poznatog kao Dr Nele Karajlić, naći će se od 20. septembra u knjižarama i kioscima u Srbiji.

Novi roman, koji predstavlja drugi dio trilogije Neleta Karajlića, "Solunska 28", čitaoci mogu naći u knjižarama "Delfi", "Laguninim" klubovima čitalaca, njihovim onlajn knjižarama, kao i na kioscima, saopštio je izdavač "Laguna".

Nakon autobiografije "Fajront u Sarajevu", uslijedio je roman "Solunska 28 - O novcu i strastima", prvi dio trilogije za koji je Dr Nele Karajlić dobio nagradu "Momo Kapor", u kojem pripovijeda istoriju jedne kuće izgrađene s kraja 19. vijeka na Dorćolu, u Beogradu, i vodi u prostor sa druge strane ogledala, na samoj tromeđi života, smrti i vječnosti, navodi se u saopštenju.

Pripovijedajući o svemu onome što je snašlo stanare "Solunske 28" tokom njemačke okupacije Beograda u Drugom svjetskom ratu, Dr Karajlić nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi dio trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vjernih čitalaca, dodaju iz "Lagune".

- Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva svijeta još jednom potvrđuje da je srpska književnost u Dr Karajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas kojim ovaj svestrani umjetnik umije i ima mnogo toga važnog da kaže -naglašava se u saopštenju.

Nele Karajlić rekao je da je novi roman "Solunska 28 - O prijateljstvu i izdaji" priča o jednoj ženi, koju je sudbina kaznila ostavivši je u životu, ali da je ona pobijedila ljubavlju.

- Ovo je priča o jednome jutru... koje je promijenilo sve. Ovo je priča o jednome gradu. Ranjenom, osakaćenom i poniženom gradu, koji se podiže iz pepela, vjerom u sebe. Ovo je priča o jednome muškarcu, prevarenom, izdanom, ostavljenom od prijatelja, slijepom od želje za osvetom, muškarcu koji spasava dušu praštanjem - rekao je Nele Karajlić.

On je dodao da je njegov novi roman pričao jednoj ljubavi, zabranjenoj, neizrecivoj i otrovnoj ljubavi, što se na kraju, kao i svaka ljubav, pretvori u plamen, o jednoj golgoti poslije koje, kao i poslije svake golgote, dođe vaskrsenje.

- Ovo je priča o muzici, o njenoj tajanstvenoj moći, o tome kako slepima daje vid, onima u raju spokoj, a onima u paklu utjehu. Ovo je priča o jednome dječaku. Bolesnom dječaku koji će da ozdravi, vjerujući u nemoguće - naveo je Nele Karajlić.

Promocija knjige biće održana u Beogradu 1. oktobra od 18.00 časova u Velikoj sali SKC-a.