latinica  ћирилица
19/09/2019 |  10:40 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Novi Grad: Smještaj za još 30 mališana u vrtiću "Pčelica Maja"

U Dječjem vrtiću "Pčelica Maja" u Novom Gradu pri kraju je preuređenje još tri prostorije za boravak djece. Ovim će biti udovoljeno zahtjevima roditelja za smještaj djece u vrtić.

Vesna Pavlović ima dva dječaka od 3 i 5 godina i jedva čeka poziv da ih može odvesti u vrtić. Druženje s drugom djecom za njih će značiti i socijalizaciju i bolju pripremljenost za školu.

- Čekamo svoje mjesto u vrtiću. Očekujemo to krajem septembra kada će biti završene prostorije - kaže Vesna.

Slično razmišljaju i roditelji koji imaju djecu ovog uzrasta, a nema ko da im čuva djecu dok su na poslu.

- To je super za sve one koji nemaju nekog da im čuva djecu. Јa ću ovdje da upišem bar dvoje od troje djece - ističe Mario Lajšić.

Sandra Јešić navodi da je ovo proširenje vrtičke grupe dobro za roditelje koji su zaposleni da djecu mogu odvesti na sigurno.

Sredstva za adaptaciju prostorija u vrtiću u iznosu od 75 hiljada maraka obezbijedili su kKbinet predsjednice Republike Srpske i opština Novi Grad.

- Mi smo vidjeli da imamo potrebu za još jednom grupom. Međutim kada smo krenuli u obnavljanje shvatili smo da je dobro da se obnovi taj kompletan prostor, taj  stari dio vrtića.Tako da su sada u upotrebi tri potpuno nove prostorije - pojasniio je Milan Marinčić, direktor Dječjeg vrtića.

U Dječjem vrtiću u Novom Gradu boravi 133 djece. Kada ove prostorije budu opremljene, za nekoliko dana, još tridesetoro djece dobiće smještaj.