latinica  ћирилица
19/09/2019 |  12:51 ⇒ 13:24 | Autor: RTRS

Kovačević: Srpska gubi vrijeme u BiH

Deklaracija SDA je neprihvatljiva i osuđujemo ovaj antidejtonski čin. Ovo je akt protiv mira. Deklaracija je posezanje na početak rata 1992. godine, kada Srbima poručeno da nisu dobrodošli u vlastitoj zemlji, istakao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Kovačević je gostujući na našoj televiziji poručio da SNSD nije održao sjednicu Glavnog odbora stranke kako bi samo odgovorili na deklaraciju SDA.

- Mi smo izabrali pet potpredsjednika: Željku Cvijanović, Radovana Viškovića, Nebojšu Radmanovića, Nikolu Špirića i Igora Radojičića, potom generalnog sekretara Luku Petrovića, kao i ostala radna tijela u koja smo na veliko zadovoljstvo uključili veliki broj mladih ljudi. Usvojili smo 64 zaključka, od čega se posljednja tri odnose na deklaraciju SDA - naveo je on.

On je istakao da s jedne strane imate SDA koja gleda u "Islamsku deklaraciju", a s druge SNSD koji gleda prema Dejtonskom sporazumu.

- Zajedno sa ostalim partijama Srpske zalagaćemo se za afirmaciju prava na samoopredijeljenje. Srpska zaista gubi vrijeme u BiH - zaključio je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, za RTRS.