latinica  ћирилица
19/09/2019 |  13:37 ⇒ 13:59 | Autor: RTS

Hrvatska i Slovenija uz Srbiju u kvalifikacijama za OI

Međunarodna košarkaška federacija objavila je listu od 24 reprezentacije za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, među kojima je i Srbija.
Srbija - Španija (foto: FIBA) -
Srbija - Španija (foto: FIBA)

Poslije Mundobasketa, na kojem je 16 reprezentacija obezbijedilo kvalifikacije za olimpijski turnir, na tu listu dodato je još osam selekcija, odnosno po dvije sa svakog kontinenta sa najboljim plasmanom na FIBA listi - Angola i Senegal, Meksiko i Urugvaj, Kina i Јužna Koreja i Hrvatska i Slovenija.

Na spisku 24 reprezentacije koje će plasman u Tokio tražiti kroz kvalifikacije su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Njemačka, Grčka, Italija, Јužna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Poslije Svijetskog prvenstva učešće na OI sljedeće godine obezbijedilo je osam selekcija: Јapan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španija i SAD.

Preostala četiri mjesta rezervisana su za pobjednike četiri kvalifikaciona turnira koji će se održati u periodu od 23. do 28. juna sljedeće godine.

Kako je otkrio predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, Srbija ima želju da organizuje kvalifikacioni turnir, isto kao i Grčka i Litvanija.