latinica  ћирилица
19/09/2019 |  13:53 ⇒ 13:53 | Autor: SRNA

Zoran Talić: Usmjerenost ka zaštiti gradske imovine

Predsjednik banjalučke Skupštine grada Zoran Talić rekao je danas da je grad uzeo aktivnu ulogu po pitanju svih sporova koje vodi i da sve aktivnosti sprovodi isključivo s ciljem zaštite gradske imovine.
Zoran Talić - Foto: RTRS
Zoran TalićFoto: RTRS

- U prethodnom periodu nije bilo te komunikacije između Pravobranilaštva Republike Srpske i Gradske uprave, pa je dolazilo do toga da pojedina lica u Pravobranilaštvu ne reaguju blagovremeno, u skladu sa zakonom, u smislu pravnih lijekova, što dovodi do toga da grad gubi takve sporove - rekao je Talić novinarima u Banjaluci.

Talić je rekao da je takav slučaj i sa Sokolskim domom, koji je pravosnažnom sudskom presudom vraćen gradu.

On je naveo da to nije samo pitanje Sokolskog doma, nego i objekta ranijeg Radničkog univerziteta, a danas Centra za obrazovanje odraslih.

- Na početku mandata gradonačelnika Banjaluke /Igora Radojičića/ dočekala je presuda koja je išla u korist firme Naš dom, a na štetu grada, koji već dvije i po godine pokušava da se uključi u pravni postupak između Radničkog univerziteta i firme Naš dom - rekao je Talić.

Talić je podsjetio da je u posljednjih nekoliko sedmica Gradska uprava uspjela da prekine taj postupak kako firmi Naš dom ne bi bio dodijeljen objekat i isplaćena određena finansijska nadoknada.

- Sud je, na zahtjev grada, obustavio taj postupak, te se Gradska uprava aktivno uključila u utvrđivanje prava vlasničke strukture - rekao je Talić.

On je ukazao da je objekat nekadašnjeg Radničkog univerziteta i te kako bitan za grad radi aktivnosti uspostavljanja ozbiljnog centra za obrazovanje odraslih, koji će pomoći privrednicima da dobiju potrebne kadrove.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je u utorak, 17. septembra, da je pravosnažnom sudskom presudom gradu vraćen Sokolski dom, koji će biti osposobljen za sportske sadržaje.

- Sokolski dom bi trebalo da pripadne kompleksu sportskog centra ili Sportske dvorane Borik u smislu upravljanja ili gazdovanja. Već imamo javnu ustanovu koja se time bavi - rekao je Radojičić.