latinica  ћирилица
19/09/2019 |  17:42 ⇒ 17:42 | Autor: SRNA

U subotu poslati poruke mira koje će voditi ka stabilizaciji

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je da od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon što u subotu održi sastanak u Beogradu sa liderima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske, očekuje poruke koje će voditi ka daljoj stabilizaciji ukupnih odnosa između BiH i Srbije, kao i stabilizaciji odnosa u regionu.
Denis Zvizdić - Foto: RTRS
Denis ZvizdićFoto: RTRS

Zvizdić je istakao da očekuje poruke mira i međusobne saradnje na bazi uzajamnog poštovanja.

- Dobrodošla je svaka regionalna inicijativa i svaki razgovor čiji je jačanje mira, stabilnosti, međusobnog povjerenja, jačanje unapređenja procesa pomirenja, ekonomske, političke, društvene i kulturne saradnje, ali na bazi reciprotiteta - izjavio je Zvizdić novinarima u Sarajevu.

Odgovarajući na pitanje da li će SDA razgovarati sa SNSD-om o vraćanju nadležnosti koje su prenesene sa Republike Srpske na BiH, Zvizdić je rekao da je na ovoj konferenciji za medije u svojstvu predsjedavajućeg Savjeta ministara /u tehničko mandatu/, a da će odgovor na to pitanje, neko iz SDA ili on, dati u prostorijama stranke.

Zvizdić je najavio da bi iduće sedmice trebalo da bude održan širi sastanak o migrantskoj krizi koji ne bi uključivao samo članove Savjeta ministara, nego i direktore nadležnih institucija, direkcija i agencija kako bi se u potpunosti posvetili pitanju migranata sa različitih aspekata.

- U ovom trenutku u BiH, prema informacijama nadležnih službi, ima oko 4.000 migranata - saopštio je Zvizdić i dodao da se očekuje da će sa dolaskom zime biti smanjen ulazak migranata u BiH.