latinica  ћирилица
19/09/2019 |  18:34 ⇒ 19:38 | Autor: SRNA

Mazalica: Izborni pobjednici odlučuju o broju ministara u SM

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica poručio je da izborni pobjednici unutar srpskog naroda treba da određuju ko će imati koliko ministara u Savjetu ministara, a ne poslanik SDA u parlamentu Republike Srpske Edin Ramić i njegova stranka.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

Komentarišući izjavu Edina Ramića da će SDA adekvatno odgovoriti SNSD-u na smjenu potpredsjednika parlamenta Srpske Senada Bratića i da je moguće da će SNSD dobiti ministarstvo manje u Savjetu ministara prilikom formiranja vlasti na nivou BiH, Mazalica je rekao Srni da bi Ramić trebalo da se zapita zašto su oni programskom deklaracijom SDA praktično izazvali Bratićevu smjenu. 

- Ramić ne treba da stavlja u istu ravan broj ministara iz reda srpskog naroda u Savjetu ministara, ko god to bio i predstavljao srpski narod. Po svemu sudeći, to mogu biti samo pobjednici na proteklim izborima, a to je koalicija okupljena oko SNSD-a - istakao je Mazalica.

On kaže da Ramić treba da shvati da je prošlo vrijeme aga i begova kada su
muslimani u BiH nešto davali ili oduzimali Srbima i drugim hrišćanima. 

- Mi živimo danas u BiH koja je dejtonska, u kojoj imamo dva entiteta i tri konstitutivna naroda, gdje Srbi biraju svoje predstavnike - istakao je Mazalica.

Edin Ramić, koji je i potpredsjednik SDA, rekao je juče u Narodnoj skupštini Republike Srpske da će ta stranka adekvatno odgovoriti SNSD-u na smjenu Bratića, te da je moguće i da će SNSD dobiti ministarstvo manje u Savjetu ministara prilikom formiranja vlasti na nivou BiH.

On je rekao da SNSD "neće disciplinovati SDA i da će se ta stranka u to ubrzo uvjeriti".