X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
19/09/2019 |  21:56 ⇒ 22:06 | Izvor: RTRS

Banjalučki socijalisti nosioci aktivnosti poronatalitetnih politika (FOTO)

Niz urađenih i predstojećih projekata i aktivnosti, porast broja članova i jedinstvo u partiji najbolji su pokazatelj da će socijalisti u Banjaluci nastaviti sa rastom, zaključeno je na sjednici Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka.
Banjaluka- Gradski odbor Socijalističke partije - Foto: RTRS
Banjaluka- Gradski odbor Socijalističke partijeFoto: RTRS

Pred članovima Gradskog odbora našao se izvještaj o radu između dvije sjednice, te prijedlozi i inicijative za predstojeće akcije i aktivnosti. Banjalučki socijalisti su inicijatori i nosioci aktivnosti u kreiranjima pronatalitetnih politika i inicjativa na nivou Republike Srpske, a odlučeno je da se snažno nastavi sa podrškom institucijama Srpske u budućim projektima koji se tiču podsticanja rađanja.

Već u nedjelju, Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka organizovaće predavanje "Demografska obnova Srpske" o  temi uključivanja političkih subjekata u borbu za povećanje nataliteta i mjera populacione politike, a to je, kako ističu, samo prva u nizu aktivnosti koje slijede.

Banjaluka- Gradski odbor socijalista

- Iako smo između dvije sjednice imali sezonu godišnjih odmora, u partiji je bila radna atmosfera. Prvi smo kao politički subjekt odlučili da damo podršku, ali i da se aktivno uključimo u projekte podsticanja rađanja u Srpskoj. U nedjelju organizujemo predavanje o temi mjera populacione politike, a u predstojećem periodu organizovaćemo niz aktivnosti koje će za cilj imati podsticanje pronatalitetne politike i donošenje konkretnih mjera za poboljšanje demografske situacije u Srpskoj. Imamo veliku podršku rukovodstva partije na čelu sa predsjednikom Petrom Đokićem i uvjeren sam da na ovaj način, vrijednim radom i jedinstvom, možemo postići još mnogo toga – istakao je predsjednik Gradskog odbora Goran Selak.

Socijalisti su nedavno predstavili i projekte za razvoj grada Banjaluka do 2025. godine na sastanku sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, a prije toga održan je i radni sastanak sa Centrom za razvoj sela, Gradskom razvojnom agencijom i Turističkom organizacijom povodom predstavljanja projekata za razvoj Manjače.