latinica  ћирилица
20/09/2019 |  11:06 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Kovač: Istorija i srpski narod neće oprostiti ako pokleknemo

Na žalost uočavam da na današnji dan nema ili ako ima, ne smiju ili ne znaju da pojasne djelovanje Alije Izetbegovića i njegovih Mladomuslimana i njihove Stranke demokratske akcije, ističe bivši ministar unutrašnjih poslova Srpske i general Tomo Kovač.
Tomo Kovač - Foto: RTRS
Tomo KovačFoto: RTRS

Piše: Tomo Kovač

U noćima 1992. godine na tajnim sijelima Alije, Behmena,Prgude i drugih Mladomuslimana, prije njihovog hapšenja, tabirali su kako vodit džihad. Alija im je tumačio da džihad nije samo rat, pogotovo u BiH, već to mora biti akcija postupaka na političkom, ekonomskom, obrazovnom, socijalnom i na kraju vojnom polju. Kako je tada jednostavno govorio i protiv ličnih ponašanja koje su suprotne vjeri da se odoli ličnim iskušenjima sa kojima se muslimani susreću u tadašnjem bezbožnom komunističkom društvu. Kako postići taj cilj kad nema slobode islama i islamskog društva bez države u kojoj dominiraju muslimani. tj. bez jedinstva vjere i vlasti.

Gdje smo danas po Bakiru Izetbegoviću. U proteklih 28 godina mnogo smo postigli. Nekad naprijed, nekad nazad, ali ostvarili smo da smo šezdeset nadležnosti i institucija prenijeli na BiH i sad imamo krizu. Ali su one dobre da bi se išlo naprijed. Krizu je napravio sa Miloradom Dodikom tako što je poturio dokument, tj. sporazum koji će tumačiti po svom jeziku prevare, jer mu je to dozvoljeno u džihadu, a ne po Dodikovom čitaj kako piše. Zaboravio Dodik da Bakir ne čita po Vuku, već po Babinoj deklaraciji.

Bori se Bakir za NATO, za EU, a pred očima mu sija 51 odsto. tačnije jedan građanin jedan glas za glupu Evropu i nadobudne Amerikance. A po Babinom dostigli smo da kroz većinski islam sad možemo ostvariti jedinstvo vjere i vlasti.

Dolazi Kongres SDA

Programska deklaracija i druga faza da nema Republike Srpske, kako Bakir voli da kaže, i svi Srbi skočiše protiv regionalizacije. Ne vide tačku afirmacije bošnjanštva, u prevodu muslimanstva, kao nosioca "bosanske" nacije. Tu je kraj braćo Srbi i hrišćani Hrvati, tad smo svi preko Drine, Save i Neretve.

Treća faza kada nestane Srba i Hrvata, tada nestaje i BiH, jer im nikad nije bila po Aliji, a ni cilj. Tada se ujedinjuju. Kalifat Sandžak i Makedonija su paralelno zavedeni.

Gospodo srpski političari sutra idete kod predsjednika Srbije, pa eto da vas malo podsjetim, ja nisam analitičar, ni istoriičar, već srpski general Policije. Ovo vam je sve uživo iz Alijinih i Bakirovih usta.

Šta je tačno od ovog?  Pa valjda vidite, pedeset odsto su ostvarili. S tim kad su Hrvati u pitanju i osamdeset odsto.

Ko je kriv? Mi koji smo rekli 1992. godine "ne" Aliji. Sa puškom sigurno nismo. Alija u svetom ratu ništa ne ostvari, ali u mirnom džihadu mnogo toga, što zbog pritiska, što zbog kukavičluka i neznanja i borbe za vlast, a i vaših strahova koje ste prenijeli na narod.

Kao što reče Radovan 1992. godine, nije bitno ko je SDS ili komunista, među kojima sam i ja bio, došao je trenutak da se moramo odbraniti i istorija neće oprostiti nikome, a ni Alija nije oprostio ko mu je ostao u Sarajevu. Tako je i danas došao dan da se ne dijelimo i ne prozivamo ko je gori i veći izdajnik, već se pokažimo. Istorija i srpski narod vam neće oprostiti ako pokleknemo u strahu, lakomislenosti i neznanju.