latinica  ћирилица
20/09/2019 |  11:53 ⇒ 11:58 | Autor: RTRS

Počinju besplatne sportske sekcije po školama

Odabrani su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će voditi besplatne sportske sekcije u svim osnovnim školama na području grada.
Besplatne sportske sekcije po školama (foto:banjaluka.rs.ba) -
Besplatne sportske sekcije po školama (foto:banjaluka.rs.ba)

Sa izabranim profesorima, naredne sedmice biće potpisani ugovori, te organizovano uvodno predavanje 26. septembra u 12 časova u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, u odnosu na prethodnu godinu, biće omogućeno nezaposlenim i zaposlenim profesorima da rade u sekcijama sa učenicima, od drugog do petog razreda i na taj način, kroz koristan rad u struci, da se dodatno usavrše, a djeci pruže kvalitetno psihofizičko obrazovanje.

-Profesori koji nemaju položen stručni ispit, odnosno lica koja su na stručnom osposobljavanju će i dalje biti angažovana u sekcijama sa učenicima od 2. do 5. razreda, kao i u redovnoj nastavi, kako bi stekla uslov za polaganje stručnog ispita – kazali su u resornom odjeljenju.

Tako će osnovci u svim banjalučkim osnovnim školama moći i ove školske godine imati priliku da besplatno učestvuju u radu sportskih sekcija, u okviru programa koji je, kao novina, uveden u praksu prošle godine.

Takođe, projektom se omogućava da i profesori sa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske steknu iskustvo radi polaganja stručnog ispita, kao i davanja mogućnosti nezaposlenim i zaposlenim profesorima za dodatno angažovanje, što u konačnom će doprinijeti da sa djecom rade lica iz struke.

Rang listu profesora fizičkog vaspitanja i sporta koji će realizovati projekat pogledajte ovdje.