latinica  ћирилица
20/09/2019 |  12:42 ⇒ 13:08 | Autor: SRNA

Zvaničnici uputili saučešće porodici Milorada Govedarice

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog Milorada Govedarice i Asocijaciji Stvaraoci Republike Srpske.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Sa žaljenjem sam primila tužnu vijest o smrti Milorada Govedarice. Milorad Govedarica ostaće upamćen kao iskreni rodoljub koji je dao veliki doprinos u najtežim trenucima stvaranja Republike Srpske - istakla je Cvijanovićeva.

Naglasila je da smrt Milorada Govedarice predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za cijeli srpski narod.

- U ime građana Republike Srpske i svoje ime upućujem vam izraze iskrenog saučešća i dubokog saosjećanja - navedeno je u telegramu saučešća predsjednice Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Milorada Govedarice, predsjednika Opštinskog odbora Asocijacije Stvaralaca Republike Srpske Pale, koji je preminuo u 65. godini.

- Vijest o smrti Milorada Govedarice veoma me je potresla. Molim vas, primite izraze mog dubog saučešća i saosjećanja u vašoj boli. Njegova smrt je veliki gubitak ne samo za vas, njegovu porodicu, već i za sve njegove prijatelje, Pale i cijelu Republiku Srpsku, kao i Asocijaciju Stvaralaca Republike Srpske - istakao je Dodik.

Podsjetivši da je Govedarica u Odbrambeno-otadžbinskom ratu bio direktor Robnih rezervi, Dodik je rekao da je obavljajući tu dužnost u teškim ratnim vremenima, Govedarica pružao nesebičnu podršku i pomoć narodu i srpskoj vojsci u odbrani Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Govedarica je pripadao generaciji Srba koja je na početku Odbrambeno-otadžbinskog rata odmah stala na stranu odbrane srpskog naroda i počela da stvara Republiku Srpsku - navodi se u telegramu