latinica  ћирилица
20/09/2019 |  14:39 | Autor: SRNA

Za izgradnju prelaza kod Bratunca sredstva se mogu uzeti iz budžetske rezerve

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da se za izgradnju graničnog prelaza kod Bratunca mogu koristiti sredstva budžetske rezerve.
Most Bratoljub - Foto: RTRS
Most BratoljubFoto: RTRS

Nakon tvrdnje predsjedavajućeg Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića da je potrebno prvo usvojiti ovogodišnji budžet institucija BiH da bi bilo operativno tri miliona KM za izgradnju tog prelaza između Republike Srpske i Srbije, Komšić je naglasio da izgradnja tog prelaza ne bi smjela da bude predmet političkih ucjenjivanja.

- Ne znam koliko je sredstava još ostalo Savjetu ministara, ali po mom mišljenju juče su neke stvari pale ili su povučene, zavisi kako će to neko tumačiti, isključivo zbog neslaganja zamjenika ministra transporta i komunikacija u tehničkom mandatu Saše Dalipagića - rekao je Komšić novinarima, te dodao da ne smatra da HDZ koči taj projekat.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo BiH će vidjeti šta može da učini sa svoje strane, tim prije jer ovaj most neme veze s politikom, nego sa ljudima koji tamo žive i rade.

Komšić je nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH rekao da u vezi sa sutrašnjim sastankom političkih lidera iz Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu očekuje da će "Vučić biti mudriji od nekih naših ovdje političara".

On je naveo da su članovi Predsjedništva BiH danas razgovarali sa ambasadorima SAD Erikom Nelsonom, Italije Nikolom Minasijem, Francuske Gijomom Rusonom, Velike Britanije Metjuom Fildom i Njemačke Margret Uber u BiH o ukupnoj situaciji u BiH i potrebi da se dođe do kompromisa.

- Razgovarali smo i o potrebi da Predsjedništvo BiH zbog svoje strukture predstavlja određenu vrstu lidera u toj priči, ali vidjećemo da li će doći do toga jer za sada nema konkretnih pomaka. Do nas je sada da vidimo šta ćemo i kako ćemo izaći iz ove situacije kada je riječ o formiranju vlasti, priči o MAP-u, ANP-u, NATO putu - rekao je Komšić nakon sjednice.