latinica  ћирилица
20/09/2019 |  14:45 | Autor: SRNA

Prihvaćen sporazum o finansiranju projekta u Gradišci

Predsjedništvo BiH prihvatilo je na današnjoj sjednici Sporazum o finansiranju i projektu između BiH i Njemačke razvojne agencije /KFV/ vrijedan 10.266.845 evra za prvu fazu projekta "Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška".
Predsjedništvo BiH - Foto: RTRS
Predsjedništvo BiHFoto: RTRS

Na sjednici je data saglasnost američkoj agenciji DPAA pri američkom Ministarstvu odbrane za realizovanje projeketa lociranja i identifikacije pripadnika vojske SAD koji su učestvovali u Drugom svjetskom ratu.

DPAA je agencija pri Ministarstvu odbrane SAD koja se bavi pronalaženjem ratnih zarobljenika ili utvrđivanjem sudbine nestalih vojnika SAD. Tokom Drugog svjetskom ratu poginulo je više od 400 000 američkih vojnika.

Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da je na današnjoj sjednici prihvaćen poziv da delegacija BiH učestvuje na Svjetskom forumu o Holokaustu koji će biti održan u Јerusalimu 23. januara naredne godine.

Skup u Јerusalimu biće održan pod nazivom "Sjećanje na Holokaust i borbu protiv antisemitizma", a delegaciju BiH će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv za učešće na Međunarodnoj konferenciji o sprečavanju seksualnog nasilja u sukobima koja se od 18. do 20. novembra održava u Londonu, a delegaciju BiH na skupu će predvoditi Komšić.

Na sjednici je prihvaćen i Sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa "Regionalnim stambenim programom BiH šest", kao i odluka o pristupanju Multilateralnoj konvenciji za implementaciju mjera u okviru Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije poreske baze i prenošenja profita.