latinica  ћирилица
20/09/2019 |  18:19 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Višković u Alumini: Uprkos turbulencijama, uspješna poslovna godina (FOTO)

Uprkos brojnim turbulencijama na globalnom tržištu, zvornička Alumina nastavila je uspješno poslovanje. U prvih osam mjeseci, kompanija je ostvarila 202 miliona maraka prihoda i 12 miliona maraka dobiti. O planovima i ciljevima u narednom periodu i najznačajnijim investicionim projektima, rukovodstvo Alumine upoznalo je premijera Radovana Viškovića.

Zahvaljujući jasnoj viziji, racionalnim potezima i investicijama koje samo u prvih osam mjeseci premašuju 15 miliona maraka, Alumina je postala prepoznatljiva na evropskom i svjetskom tržištu, s obzirom da svoje proizvode izvozi u više od 40 zemalja i na pet kontinenata. Svoj pozitivan poslovni hod Alumina je nastavila i u ovoj godini.

- U ovoj godini imali smo ozbiljne investicije, turbulencija je bilo na tržištu, ništa nije osigurano, ali završćemo poslovnu godinu uspješno. Imamo pravilnu komunikaciju, imamo materijalnu podršku i svaki drugi oblik podrške od Vlade, što su preduslovi za progres - izjavio je predsjednik Upravnog odbora Alumine Mile Matić.

 Premijer Srpske Radovan Višković istakao je da je kompanija značajan privredni subjekat, da zaslužuje posebnu pažnju i podršku Vlade i da će je i imati.

Foto: RTRS

- Pozdravljam napore menadžmenta Alumine da idu u osvajanje novih tržišta i tu će imati podršku Vlade Republike Srpske u narednom periodu. Naš cilj jeste da idemo u što veći stepen finalizacije, a time dobivamo skuplje proizvode, veću zaradu i veće benefite za Republiku Srpsku - kaže Višković.

Premijer Višković obišao je i pogon za proizvodnju fino precipitiranih hidrata u izgradnji, jednu od najznačajnijih investicija Alumine koja će biti završena do kraja godine. Time se stvaraju uslovi za dostizanje godišnjeg kapaciteta proizvodnje od 60.000 tona proizvoda koji predstavlja novu vrijednost i koji će, kako je danas rečeno, obezbijediti bolju tržišnu poziciju i progres ove zvorničke kompanije.