latinica  ћирилица
21/09/2019 |  14:47 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

Višegrad obilježio krsnu slavu

Nizom manifestacija opština Višegrad obilježila je krsnu slavu Malu Gospojinu. Brojnim ulaganjima, naročito u oblasti turizma, Višegrad je postao nezaobilazna tačka na turističkoj mapi.

U opštini Višegrad unazad nekoliko godina ulagano je mnogo sredstava u obnovu infrastrukture, asfaltiranje puteva, nova radna mjesta, sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže, razvoj turizma, a tako će, tvrde nadležni, biti nastavljeno i ubuduće.

- U narednom periodu završićemo započete projekte. Već planiramo nove projekte na zadovoljstvo svih građana opštine Višegrad - istakao je Mladen Đurević, načelnik opštine.

Na zavidnom niovu je saradnja ove lokalne zajednice i sa institucijama Republike Srpske.

- Uz pomoć Vlade Republike Srpske nastojaćemo da na ovim prostorima ostaje omladina i da na taj način unaprijedimo sam grad - poručio je Boško Tomić, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.  

Opština Višegrad ima odličnu saradnju s opštinama iz Srbije i Crne Gore sa kojima zajednički realizuje projekte iz oblasti prekogranične saradnje.

- Posljednjih nekoliko godina sa Višegradom intezivno sarađujemo u oblasti kulture i sporta. Nama u Lazarevo dolaze vaši fudbaleri, lovci, kulturno-umjetnička društva - kaže Nenad Јoksimović iz Zrenjanina.

Povodom krsne slave opštine, održana je i svečana akademija na kojoj su zaslužnim pojedincima uručena priznanja.

- Povelju koju sam dobio ne smatram da je moja, ovo je povelja svih nas. Hvala opštini Višegrad, Republici Srpskoj i mojim sugrađanima koji su mi ukazali ovu čast - naglasio je privrednik Vojkan Krstić.

Kako je najavljeno, u narednom periodu radiće se na stvaranju novih radnih mjesta, razvoju privrede i nizu drugih aktivnosti koji će donijeti opštu korist gradu i stvoriti uslove za bolji život stanovnika Višegrada.