latinica  ћирилица
21/09/2019 |  16:45 ⇒ 22/09/2019 | 08:32 | Autor: SRNA

Trebinje: Stajići poslije 23 godine dobili blizance (FOTO)

Bračni par Stajić iz Trebinja poslije 23 godine borbe uspjeli su da postanu roditelji zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji, u čemu im je pomogla i trebinjska Gradska uprava.

Marija i Budimir Stajić postali su roditelji poslije 23 godine braka i borbe za potomstvo Snežane i Nikole. Marija se porodila u Banjaluci, i danas je Helikopterskim servisom prevezena u Trebinje, gdje joj je priređen doček za pamćenje.

Na helidromu ponosni otac, članovi porodice... Helikopter je dočekan sa ushićenjem, jer je u Trebinje i dom Stajića dovezao najvrjednije - dva dugoočekivana čeda i njihovu majku. Ovo je bio peti i zadnji mogući pokušaj vantjelesne oplodnje, jer Marija ima 46 godina. Nisu se gasile njene nade da će biti majka i uspjela je!

- Osjećam se kao kraljica koja je došla sa svoja dva sokola u naručju - presrećna je Marija.

Budimir ima 59 godina i kaže ovo je tek početak njegovog života.

- Osjećaj je predivan, jer postati roditelj je važno od iskona, da imaš za šta da se boriš, živiš. Poručio bih mladima da se bore za potomstvo - istakao je Budimir.

Posebne zasluge idu Snežani Misiti, predsjednici Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe”", koja je činila sve da Marija dobije još jednu šansu za vantjelesnu oplodnju. I zato je kćerka Marije i Budimira dobila ime Snežana po njoj.

Snežana Misita je kroz suze zahvalila na ovoj časti i poručila svima da budu uporni u želji da se ostvare kao roditelji kada se susretnu s takvim problemima.

Ponosni roditelji Stajići

Stajići posebno zahvaljuju bivšem gradonačelniku Luki Petroviću koji je odobrio Mariji sredstva za posljednji pokušaj da postane majka. Gradska uprava i tada i sada, kaže Petrović, ima sluh za ove porodioce i njihove probleme. To potvrđuje i sadašnji gradonačelnik Trebinja.

Gradonačelnik Mirko Ćurić kaže da će i ubuduće dodjeljivati sredstva za ovu namjenu, jer je ovo plemenit cilj da se bračni parovi ostvare kao roditelji.

U cijeloj ovoj priči i doktorka Sanja Sibinčić iz Banjaluke ima posebnu ulogu, a imao je i Helikopterski servis Vlade Republike Srpske koji je Mariju Stajić dovezao u Banjaluku gdje se porodila i vratio kući sa njenom djecom.

Udruženje "Bebe" ima 114 beba i 200 porodica iz istočne Hercegovine u svom članstvu. Do kraja godine biće bogatiji za još mališana. Ovakva sreća kao u porodici Stajić nema cijenu.

Udruženje "Bebe" uručilo zahvalnice

Udruženje "Bebe" uručilo je zahvalnice Bobanu Kusturiću iz Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji su majku odvezli na porod u Banjaluku i vratili, generalnom direktoru Elektroprivrede Republike Srpske Luki Petroviću i gradonačelniku Mirku Ćuriću.