X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
22/09/2019 |  15:22 ⇒ 16:26 | Izvor: SRNA

ZP komerc i mlin Pavlović najuspješniji na Ineterargu

Bijeljinske firme ZP komerc i mlin Pavlović nagrađene su za najbolji sveukupan sajamski nastup na danas završenom Međunarodnom sajmu poljoprivrede Interagro u Bijeljini.
Bijeljina - Foto: SRNA
BijeljinaFoto: SRNA

Iz oblasti poljoprivredne mehanizacije, sajamska nagrada pripala je izlagaču Agrogrup iz Brčkog.

Slaviša Cacanović, direktor preduzeća Grad koje je organizator sajma, rekao je da je u sadašnjim kapacitetima ova manifestacija dostigla maksimum sa rekordnih 160 izlagača. 

- Namjera nam je da, po uzoru na prestižni Novosadski sajam i uz njihovu podršku, od Bijeljine napravimo sajamski grad i za to nam je potrebna organizaciona pomoć i uspostavljanje modernog master centra na sadašnjem sajmištu - ocijenio je on.

Prema njegovim riječima, o značaju sajma Interagro svjedoče i zvaničnici koji su učestvovali na njegovom otvaranju ili su ga posjetili tokom tri sajamska dana, među kojima su premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

Uz domaće izlagače najnovija dostignuća u agrobiznisu na Interagru su predstavili izlagači iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Italije, Austrije i Turske.