latinica  ћирилица
23/09/2019 |  08:04 | Autor: TANЈUG

Veterani: Pupovac maligni tumor na najosjetljivijem dijelu Hrvatske

Predsjednik Glavnog odbora udruženja veterana iz rata u Hrvatskoj HVIDRA, Јosip Periša rekao je da oni smatraju da predsjednik SDS S Milorad Pupovac u Hrvatskoj sprovodi “velikosrpsku politiku“ i da je “zloćudni tumor na najosjetljivijem dijelu tijela Republike Hrvatske“.
Milorad Pupovac (Foto: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca) -
Milorad Pupovac (Foto: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca)

- Njegovi ponovni istupi i izjave slovenačkom “Delu“ vrve još jednom od niza netačnih, neistinitih izjava koje optužuju i dijele packe hrvatskim građanima i Republici Hrvatskoj. Vežući se za ćirilicu, za ugroženost Srba u Hrvatskoj – način na koji se on obraća i na koji osuđuje Hrvatsku vani, smatramo da to nije primjereno i za nas je to neprihvatljivo - rekao je Periša za televiziju N1 Zagreb.

Periša je dodao i da će se zbog izjava Pupovca ljubljanskom “Delu“ saopštenjem obratiti hrvatskoj javnosti i Vladi Hrvatske, prenio je sinoć “Јutarnji list“.

Pupovac je u intervjuu za “Delo“, između ostalog, izjavio da je retrogradni proces u Hrvatskoj počeo da se razvija nakon oslobađajuće presude dvojici generala u Hagu 2012. Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a ojačao je poslije ulaska Hrvatske u Evropsku uniju“.

On je rekao i da je sve dostiglo “vrhunac“ protestima zbog postavljanja ćiriličnih tabli u Vukovaru.