latinica  ћирилица
23/09/2019 |  11:14 | Autor: SRNA

Banjaluka: Uhapšena dva lica zbog potjernica, a tri zbog droge

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su i nadležnoj sudskoj policiji predali lica čiji su inicali Ј.M. i S.R. za kojima su bile raspisane centralne potjernice osnovnih sudova u Banjaluci i Prijedoru.
Policijska uprava Banjaluka (Foto: glasbosne.com) -
Policijska uprava Banjaluka (Foto: glasbosne.com)

- Kod S.R. su pronađena sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela protiv imovine i predmeti za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela. Rad na utvrđivanju povezanosti sa prethodno izvršenim krivičnim djelima se utvrđuje - navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Oba lica su lišena slobode u periodu od petka do nedjelje, 20. do 22. septembra, te predata nadležnoj sudskoj policiji.

Službenici ove uprave su u istom periodu ispitali i tri lica na okolnosti pronalaska i posjedovanja materija koje asociraju na marihuanu i spid, o čemu će, po utvrđenim činjenicama, dostaviti izvještaj nadležnim organima.

Policija je preduzela i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog kršenja zakona o javnom redu i miru i o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te će i u narednom periodu nastaviti slične aktivnosti u cilju zaštite građana i njihove imovine, kao i prevencije inkriminisanih radnji.