latinica  ћирилица
23/09/2019 |  17:52 ⇒ 18:06 | Autor: RTRS

Demant PDP-a na tekst Istočne alternative

Šokirani smo odlukom Radio televizije Republike Srpske da prenese saopštenje nevladine organizacije koja gnusno, neargumentovano i nepotkrepljeno činjenicama, poziva na hapšenje predsjednika PDP-a i SDS-a, rekla je danas portparolka PDP-a Anja Petrović.
PDP -
PDP

Ona je rekla da dati medijski prostor na Јavnom servisu organizacijama i osobama opasnih namjera koje za cilj imaju samo unošenje nemira i netrpeljivosti, nije odraz dobrih demokratskih praksi.

- Profesionalni, nezavisni i nepristrasni mediji moraju biti korektiv u društvu, a ne suprotno, kao što je sada slučaj. Јavni servis čiji je osnivač i koji u nazivu ima Republiku Srpsku ima i posebnu odgovornost kako za informisanje javnosti, tako i čuvanje ugleda profesije - istakla je Petrovićeva.

U saopštenju PDP-a se navodi da u bilo kojoj demokratskoj zemlji, neargumentovan i nečasan poziv na hapšenje opozicionih lidera bi svoje mjesto na Јavnom servisu našao samo kao primjer za osudu.

- Vjerujemo da će doći vrijeme i sve ćemo učiniti da bude tako, da i RTRS vrati svoj ugled i služi u korist inormisanja građana - dodala je Petrovićeva.