latinica  ћирилица
23/09/2019 |  18:10 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Јusupović ostao predsjednik Skupštine opštine Bratunac

Skupštinska većina u Bratuncu, predvođena DNS-om, nije prihvatila inicijativu Ujedinjene Srpske, SNSD-a i SP-a, da dužnosti predsjednika Skupštine opštine razriješi Ćazima Јusupovića, jer je učestvovao u donošenju antiustavne deklaracije SDA.

Inicijativa tako nije ni uvrštena u dnevni red.

Aktuelna skupštinska većina u Bratuncu, osim smjene Јusupovića nije prihvatila ni prijedloge za smjenu Saliha Dubičića zamjenika načelnika i Ševke Karića, načelnika za privredu koji su, kao delegati, takođe učestvovali u donošenju deklaracije SDA usmjerene protiv Republike Srpske.

- Stvarno je sramota da naši koalicioni partneri nisu podržali ovo sa republičkog nivoa, prije svega mislim na DNS - istakao je Brano Đurić, odbornik SNSD-a

Iza svega stoje lični interesi i borba za očuvanje skupštinske većine i funkcionerskih fotelja- ističu iz Ujedinjene Srpske

-Ovdje se radi o očuvanju većine koja čine SDA. Naša inicijativa nije dobila podršku DNS-a - smatra Miladin Radović, odbornik Ujedinjene Srpske. 

Iz DNS-a ističu da su protiv deklaracije SDA, ali da bratunački parlament nije mjesto gdje se rješava ovo pitanje

Iz SDA tvrde da je predizborna kampanja za lokalne izbore već počela.

- Imate odbornike koji nisu dolazili po 6-7 sjednica a onda su ovu stvar iskoristili za ličnu promociju - tvrdi Salih Dubičić, zamjenik načelnika opštine Bratunac (SDA).

U pitanju je borba za opstanak Republike Srpske - odgovaraju iz Ujedinjene Srpske. Od ove inicijative, kažu, neće odustati. Traže od načelnika opštine da podrži njihov prijedlog

- Inicijative moraju da potiču od političkih stranaka sa republičkog i sa lokalnog nivoa, a ne iz kafana i zato ona danas nije ni prošla - istakao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac (SNSD).

Inicijativu za smjenu kadrova SDA podržali su i odbornici PDP-a, dok SDS-ova dva odbornika nisu glasala.