latinica  ћирилица
24/09/2019 |  07:52 | Autor: SRNA

Bijeljina obilježava Dan grada

Bijeljina će danas obilježiti Dan grada odavanjem počasti poginulim srpskim borcima i svečanošću na kojoj će biti uručena gradska priznanja zaslužnima za razvoj grada.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

Najviše gradsko priznanje - Povelja grada Bijeljine, dodijeljeno je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za izuzetan doprinos razvoju infrastukture izgradnjom auto-puta koji prolazi kroz Semberiju, a koji će obezbijediti razvoj i unapređenje cijele regije.

Polaganje vijenaca ispred spomenika oslobodiocima na centralnom trgu najavljeno je za 18.30 časova, a svečana sjednica Skupštine grada biće održana u Centru za kulturu sa početkom u 19.00 časova.

Tradicionalno, na Dan grada koji je ustanovljen u znak sjećanja na prvo oslobođenje od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu, u Gradskoj upravi biće priređen prijem za predstavnike Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata /SUBNOR/.

U okviru proslave Dana grada biće održana i promocija Bijeljine kao evropskog grada sporta 2020. godine, uz atletsku trku, te turnir u basketu, mini-rukometu i mini-odbojci.