latinica  ћирилица
24/09/2019 |  10:04 ⇒ 10:24 | Autor: SRNA

Ćosić: Sportska dvorana biće pokrivena do kraja godine

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je da je postavljanje krovne konstrukcije na novoj sportskoj dvorani u završnoj fazi, te da bi uskoro trebalo da počne pokrivanje ovog objekta.
I.Sarajevo: Postavljanje krovne konstrukcije - Foto: SRNA
I.Sarajevo: Postavljanje krovne konstrukcijeFoto: SRNA

- Naš plan je da dvoranu zatvorimo do kraja godine kako bi početkom naredne nesmetano nastavili unutrašnje radove. Tim tempom dvorana bi definitivno bila otvorena sljedeće godine - rekao je Ćosić novinarima.

On je dodao da se spoljnim zatvaranjem sportske dvorane, čiju gradnju je sa dva miliona KM podržala Vlada Republike Srpske, stvaraju uslovi da Trg "Srbija" bude u potpunosti završen.

Ćosić je najavio da će u narednih 15 do 20 dana biti potpuno završeni spoljašni radovi na zgradi pozorišta, te da će uskoro biti raspisan tender za opremanje.

- Mislim da ne postoji lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja se razvija intenzitetom kao što je slučaj sa Istočnim Novim Sarajevom. Ovo su kapitalni projekti koji ukupno vrijede više od 10 miliona KM i to nije lako za jednu malu lokalnu zajednicu, ali je najbitnije da nam dobro ide - istakao je Ćosić.