latinica  ћирилица
24/09/2019 |  13:42 | Autor: RTRS

Senator zapucao na protestu, ranio dvoje ljudi (VIDEO)

Senator s Haitija otvorio je vatru tokom jučerašnjeg protesta koji se održavao ispred zgrade parlamenta. On je prilikom izlaska iz zgrade, braneći se od demonstranata potegao pištolj i zapucao. Ranio je dvije osobe, uključujući fotografa Asošijeted presa, javlja Bi-Bi-Si.
Haiti - Senator zapucao na protestu - Foto: AP
Haiti - Senator zapucao na protestuFoto: AP

Žan Mari Ralf Fetir počeo je pucati dok je napuštao vozilo ispred zgrade parlamenta u glavnom gradu Porto Prinsu. Pritom je pogodio Šerija Dju-Nalija, fotografa Asošijeted presa. U incidentu je ranjen i radnik obezbjeđenja Leon Leblank.

Dju-Nalio, koji je nosio oznaku "Pres", zadobio je i udarac u lice. Sada se nalazi u bolnici i oporavlja se. Nije poznato u kakvom je zdravstvenom stanju Leblank.

Senator je izjavio kako je koristio vatreno oružje, jer se branio od demonstranata i jer su mu prijetili "naoružani pojedinci".

- Napale su me nasilne militantne grupe, pa sam se branio. Imam pravo na samoodbranu - rekao je Fetir za lokalni radio Mega.

Demonstranti su se okupili ispred zgrade parlamenta kako bi protestovali zbog ekonomske i političke krize. Naime, građani Haitija već su neko vrijeme osuđeni na nedostatak goriva. Bore se i s rastućom inflacijom i korupcijom u vladi.