latinica  ћирилица
26/09/2019 |  11:27 ⇒ 15:27 | Autor: SRNA

Žunić: Nema povećanja cijene električne energije (VIDEO)

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je danas u Banjaluci da u ovom trenutku ne postoji ni promil šanse da bude povećana cijena električne energije za domaćinstva u Srpskoj.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Žunić kaže da opozicija neistinitim informacijama o poskupljenju struje za domaćinstva manipuliše građanima.

- To što radi opozicija je manipulacija i ortodoksna laž. SDS i PDP služe se insinuacijama kako bi prikupili što više građana na protestima - rekao je Žunić novinarima u Narodnoj skupštini.

Vrlo je važno, smatra on, da građani ne nasjedaju na provokacije.

On je pozvao ministre iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara u tehničkom mandatu da odblokiraju sredstva "Elektroprenosa BiH", jer 200 miliona KM pripada Srpskoj, zatim 500 miliona KM od mobilnih operatera, 60 miliona KM od indirektnih poreza, kao i sredstva za izgranju Koridora "Pet ce".

Na pitanje novinara kako komentariše neprimjeren rječnik pojedinih poslanika, među kojima je i SDS-ov Miladin Stanić, Žunić je rekao da je to pitanje kućnog vaspitanja i da je sramota vrijeđati ženu koja je funkcioner Republike Srpske.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Ilija Tamindžija rekao je da nijedno distributivno preduzeće u okviru Elekroprivrede Republike Srpske nije podnijelo zahtjev za povećanje cijene struje.

- U ovom momentu niko ne razmišlja o korekciji cijene električne energije za domaćinstva u Republici Srpskoj - dodao je Tamindžija.

On je podsjetio da se u Srpskoj razmišlja o uvođenju tri tarifne zone, po ugledu na Srbiju, ali nekada u perspektivi.