latinica  ћирилица
26/09/2019 |  16:05 ⇒ 16:07 | Autor: SRNA

Osam migranata povrijeđeno, vozač pobjegao

U saobraćajnoj nezgodi na putu Bijeljina-Tuzla povrijeđeno je osam ilegalnih migranata, oštećeno je službeno vozilo Granične policije BiH, kao i ono kojim su krijumčareni, dok je vozač pobjegao, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.
Povrijeđeni migranti - Foto: SRNA
Povrijeđeni migrantiFoto: SRNA

Nezgoda se dogodila jutros u 2.40 časova kada su pripadnici Granične policije, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, pokušali da zaustave "audi A4", ali je vozač, pokušavajući da pobjegne, udario u potporni zid u mjestu Banj brdo, pa se vozilo prevrnulo, dok je vozilo Granične policije udarilo u bankinu.

U "audiju" se nalazilo osam ilegalnih migranata, koji su nakon nezgode, u pratnji Hitne pomoći Tuzla i pripadnika Granične policije BiH, odvezeni u tuzlanski Univerzitetski klinički centar radi ukazivanja medicinske pomoći i utvrđivanja stepena povreda.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa pripadnicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Iraka.

Prije saobraćajne nezgode, vozača "audija" pokušali su da zaustave i pripadnici MUP-a Republike Srpske u Ugljeviku, a potom u Loparama, ali je se on pobjegao ka Tuzlanskom kantonu.

U saopštenju iz Granične policije navodi se da vozilo "audi A4" nije imalo pripadajuće registarske oznake BiH.

U saobraćajnoj nezgodi nije povrijeđen niko iz Granične policije.

Uviđaj na licu mjestu obavili su pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, a o događaju su obaviješteni Tužilaštvo Tuzlanskog kantona i Tužilaštvo BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je Granična policija opredijeljena za zaštitu granice i borbu protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija na svim dijelovima granice BiH, naročito istočnom dijelu, gdje je najveći priliv migranata.

On je naglasio da su pripadnici Granične policije veoma često izloženi opasnosti, kao i materijalno-tehnička sredstva koja koriste, zbog čega zaslužuju pohvale za dosadašnji rad na suzbijanju svih oblika prekograničnog kriminala, posebno sprečavanju krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

Galić je dodao da su pomoć Graničnoj policiji BiH pružili pripadnici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.