latinica  ћирилица
27/09/2019 |  15:51 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

Izvršni komitet SNSD: Moguće povećanje plata od Nove godine (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je održan sastanak Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Na sastanku su usvojeni zaključci koji su usvojeni na Glavnom odboru SNSD-a. Oni će biti dostavljeni opštinskim odborima i koalicionom partnerima kako bi bili pripremljeni za posebnu sjednicu NSRS - istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta razmatrali smo ekonomsko-socijalnu i finansijsku situaciju u Republici Srpskoj - rekao je predsjednik SNSD Milorad Dodik.

Rekao je da plate u Srpskoj treba povećati te da će jedna radna grupa već iduće sedmice pripremiti odgovor za politiku plata u Republici Srpskoj.

- Potrebno je izvršiti analizu kako bi se formulisala politika vezama za plate kako bi već od Nove godine mogle da budu korigovane - naglasio je Dodik.

Dodao je da IK SNSD podržava namjere Vlade da ide u rekonstrukciju svih magistralnih puteva u Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano i o formiranju vlasti na nivou BiH.

Dodik je istakao da je SNSD otvoren za brzo formiranje vlasti i dodao da Komitet smatra da je neophodno pristupiti formiranju Savjeta ministara bez ikakvih uslovljavanja.

Dodao je da su na Komitetu potvrdili sve politike vezane za kandidate.

Sastanak Izvršnog komiteta održan je u prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a, u Banjaluci.

Sastanku su prisustvali članovi Izvršnog komiteta - predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović i Igor Radojičić, generalni sekretar Luka Petrović, predsjednik društveno ekonomskog savjeta Zoran Tegeltija, predsjednik Političkog savjeta Slavko Mitrović, predsjednik Aktiva žena Nada Tešanović i predsjednik Mladih SNSD-a Denis Šulić.