latinica  ћирилица
30/09/2019 |  15:59 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Sjećanje na Milana Јelića (FOTO)

Na Gradskom groblju u Modriči danas su položeni vijenci povodom 12 godina od smrti bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića. Pomenu je, osim porodice, prisustvovala predsjednica Srpske Željka Cvijanović, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH, delegacije Vlade i Narodne skupštine i brojne druge delegacije.

Bio je dobar čovjek, privrednik,predsjednik, sportski radnik. U svemu što je radio ostavio je veliki trag, kaže predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

- Danas je važno da se prisjetimo onog što je radio Milan Јelić, ali isto tako i da budemo svjesni i da pokažemo na današnji dan koliko je važna Republike Srpska i koliko svi zajedno moramo da se zalažemo da je jačamo da jačamo naše institucije - dodala je Cvijanovićeva.

Foto: RTRS

Svake godine porodica, prijatelji i brojne delegacije parastosom i polaganjem vijenaca prisjete se njegovog lika i djela.

- Sigurno mogu reći ispred porodice i velikog broja prijatelja da smo ponosni na lik i djelo pokojnog oca i zahvalni smo ovim ljudima koji iz godine u godinu pokazuju da poštuju šta je sve uradio za i Srpsku i za Modriču. Pogotovo za ovaj naš kraj - istakao je Petar Јelić, sin preminulog Milana Јelića.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić istakao je da je Јelić bio dobar čovjek, domaćin i da volio je svoj narod.

Kovačević položio vijenac na grob Јelića (Foto: RTRS)

Milan Јelić preminuo je od srčanog udara 30.septembra 2007. na gradskom stadionu. Modričani kažu da je svima pomagao i nemjerljiv je njegov doprinos razvoju Modriče .

U Modriči se 10.godina zaredom organizuje memorijalni fudbalski turnir u znak sjećanja na preminulog Milana Јelića , a godinama najbolji studenti Republike Srpske stipendirani su iz fonda koji nosi njegovo ime.