latinica  ћирилица
03/10/2019 |  08:43 ⇒ 19:29 | Autor: SRNA

Đokić nastavlja posjetu Moskvi

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić nastavlja danas posjetu Moskvi, gdje učestvuje na Međunarodnom forumu "Ruska energetska sedmica 2019".
Putin - Đokić -
Putin - Đokić

Đokić, koji na Međunarodnom forumu učestvuje do subote, 5. oktobra, imaće priliku da se na marginama skupa sastane sa važnim ljudima u oblasti energetike, kao i potencijalnim investitorima u tom sektoru.

On se juče prije plenarne sjednice foruma, zajedno sa ministrima svih zemalja učesnica ovog skupa, sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je govorio o energetskim pitanjima i strateškoj poziciji Rusije u tome.

Đokić je ranije istakao da je ovaj forum jedan je od najvažnijih skupova u svijetu kada je riječ o aktuelnim pitanjima u oblasti energetike, kao i planovima razvoja energetskog, ali i naftnog kompleksa.

- Na Forumu je više od 20 ministara iz raznih dijelova svijeta, a skupu, osim stručnjaka u oblasti energetike, prisustvuju predstavnici velikih i vodećih međunarodnih energetskih kompanija - rekao je Đokić.

Đokić učestvuje na forumu na poziv ministra energetike Ruske Federacije Aleksandra Novaka, sa kojim je razgovarao o važnim projektima Rusije u energetskom i naftnom sektoru u Srpskoj.

Cilj organizatora jeste da Međunarodni forum "Ruska energetska sedmica 2019" postane jedna od glavnih, međunarodnih platformi za diskusiju o aktuelnim pitanjima u oblasti energetike u svijetu.