latinica  ћирилица
03/10/2019 |  08:55 | Autor: SRNA

Odalović: Albanci nemaju odgovor na srpsko jedinstvo

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović rekao je da Albanci nemaju odgovor na srpsko jedinstvo, zbog čega ne isključuje nove probleme i provokacije, kao i nove metode da bi spriječili da Srpska lista dobije najširu moguću podršku na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji u nedjelju, 6. oktobra.
Veljko Odalović (Foto: Medija centar Beograd) -
Veljko Odalović (Foto: Medija centar Beograd)

Odalović kaže da Albanci ne mogu da kalkulišu i manipulišu Srpskom listom, pa to pokušavaju na druge načine.

On navodi da je Priština u danima pred izbore u panici, te da je očigledno da podržava neke partije kosovskih Srba, što je, kako kaže, način da bude stvoren razdor među Srbima.

- On je napravljen na određeni način i sada, ali to je nešto što je minorno u odnosu na rezultate izbora koji su za nama. Sedamdesetih i osamdesetih godina kada smo se suočili sa tim da se na Kosovu i Metohiji stvara neka nova država, videli smo da su ključni ljudi tada bili Srbi, Albanci su ih podržavali. To je taktika koja je za njih i dalje interesantna - rekao je Odalović za RTS.

On je naglasio da se Srpska lista ne miješa u albanske izbore - neka se biraju među sobom.

- Mi imamo jasnu politiku, Srpska lista želi i ima puno pravo da traži podršku Srba i ja se nadam da će je dobiti - ističe Odalović.

Kada je riječ o briselskom dijalogu, Odalović navodi da je očigledno da će on biti nastavljen.

- Nadam se da će nova administracija biti odlučnija da dogovoreno bude realizovano. Mi hoćemo za sto, mi nećemo druge metode i mjere. Ne treba ništa od toga apriori odbaciti, rješenja nema bez dijaloga - kaže Odalović.