latinica  ћирилица
03/10/2019 |  09:56 | Autor: SRNA

Đurić: Masovni izlazak na izbore obezbijediće prisustvo države na Kosmetu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je da će Beograd međunarodnim institucijama prijaviti pokušaj diskriminacije Srba u predizbornoj kampanji na Kosmetu.
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

On je podsjetio da je OEBS nagovijestio da ne može u punoj mjeri učestvovati u nadgledanju izbornog procesa na Kosovu i Metohiji.

- Srbi se suočavaju sa golom i brutalnom diskriminacijom, a jedini način da je pobedimo je masovan odziv - rekao je Đurić za RTS.

On je istakao da će masivnim izlaskom na birališta u nedjelju, 6. oktobra, biti zaštićeni srpski nacionalni i državni interesi na Kosmetu.

- Pozivam sve građane Kosova i Metohije koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakve dokumente imaju, da se odazovu i uprkos pritiscima i zabranama albanske strane, pokušaju da ostvare svoje biračko pravo - rekao je Đurić.

On je poručio Srbima da na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra treba da se "vidi masovnost".

- Ako bude 10 od 10 srpskih poslanika, neće moći da bude formirana pokrajinska vlada bez glasova Srba, a srpski glas će biti glasniji - rekao je Đurić.

Prema njegovim riječima, od rezultata izbora zavisi koliko će Beograd kroz pokrajinske institucije moći da zaštiti Srbe, ali i Gorance, Rome, Bošnjake i druge koji Srbiju smatraju svojom državom.