latinica  ћирилица
03/10/2019 |  13:30 ⇒ 14:00 | Autor: SRNA

Počela sjednica - u fokusu stanje u oblasti migracija

U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu na kojoj će biti razmatrani, između ostalog, materijali Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS

Predviđeno je da u okviru ove tačke budu razmotreni informacija sa sveobuhvatnim Planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH, kao i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

U okviru ove tačke dnevnog reda pred ministrima će biti i informacije o stanju u oblasti migracija u BiH za jun, jul i avgust, te Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Pred ministrima u tehničkom mandatu biće i izvještaj o radu Komisije za NATO integracioni proces BiH od 1. decembra 2018. do 1. jula 2019. godine i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2020. godinu.

Dnevnim redom predviđen je i nacrt odluke o ratifikaciji protokola o utvrđivanju granice između BiH, Crne Gore i Srbije.

Planirano je i razmatranje Nacrta sporazuma između Vlade Švajcarske i Savjeta ministara u vezi sa odobravanjem finansijskog doprinosa u obliku donacije za projekat "Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci", sa osnovama za zaključivanje tog sporazuma.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatrana i informacija o izradi, kao i nacrt akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije.