latinica  ћирилица
03/10/2019 |  14:20 ⇒ 14:27 | Autor: SRNA

Na Ilidži pronađena 53 migranta bez dokumenata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa Službom za poslove sa strancima pronašli su na području opštine Ilidža 53 migranta afro-azijskog porijekla bez identifikacionih dokumenata.
Migranti - Foto: TANЈUG
MigrantiFoto: TANЈUG

U jučeranjoj akciji humanog smještaja migranata, koja je sprovedena od 17.30 do 20.30 časova, 50 migranata je prevezeno u Terensku kancelariju za poslove sa strancima u krug Prihvatnog imigracionog centra "Ušivak", dok su tri lica predata u dalju nadležnost Službi za poslove sa strancima u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

- Planirane mjere i radnje sprovedene su s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja, te boravka na otvorenom i javnom prostoru i improvizovanim smještajima - ističe se u saopštenju.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo navode da su policijski službenici izvršili pregled centra "Ušivak", te da nisu pronađeni predmeti koji bi mogli biti dovedeni u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

U okviru navedene aktivnosti za dva lica su pronađeni dokazi o njihovom boravku u susjednoj zemlji i načinu ulaska u BiH, te su im izrečene mjere protjerivanja iz BiH i stavljeni su pod nadzor u Imigracioni centar do njihovog udaljenja iz BiH.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastaviće sa ovim aktivnostima, navodi se u saopštenju.